Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Chania Film Festival στο Γυμνάσιο Βάμου




     Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων/Chania Film Festival (CFF) που θα πραγματοποιηθεί από 26 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2016 στα Χανιά την Παρασκευή 21/10/201  επισκέφθηκε το σχολείο μας ο πιανίστας και συνθέτης κ. Γιώργος Σαλτάρης.
     Με πρωτοβουλία των διοργανωτών γίνονται παρουσιάσεις σε επιλεγμένα σχολεία. Ο κ. Γιώργος Σαλτάρης παρουσίασε το έργο του «Κοντσέρτο  για Πιάνο και Βωβό Κινηματογράφο». Για την παρουσίαση αυτή επένδυσε μουσικά με συνθέσεις του, αποσπάσματα από τις ταινίες του Τσάρλυ Τσάπλιν «Μοντέρνοι καιροί» και «Τα φώτα της πόλης» και τις ερμήνευσε στο πιάνο ζωντανά επί σκηνής με παράλληλη παρουσίαση των ταινιών.
     Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ησυχία και ιδιαίτερη προσοχή. Η δεξιοτεχνία και το συναίσθημα του πιανίστα κατά την εκτέλεση συνεπήρε τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα ξεχωριστό είδος κινηματογράφου το οποίο τους μετέφερε σε μια άλλη εποχή αποκομίζοντας ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία και αξίες.
 
     Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές οι οποίοι ρωτούσαν με ενδιαφέρον τον συνθέτη για την ιδέα, τις τεχνικές και τις ιδιαιτερότητες αυτής της προσπάθειας. Ο κ. Γιώργος Σαλτάρης με χαρά, υπομονή και απλά λόγια απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών.
     Τον ευχαριστούμε πολύ την παρουσία του στο σχολείο μας.