Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940     Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η σχολική εορτή για την επέτειο 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο εορτασμός ξεκίνησε νε την παράδοση της σημαίας στην Σημαιοφόρο και στους Παραστάτες και την απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών κατά το Σχολ. Ετ. 2015-16. Αμέσως μετά στην αίθουσα Λαμπράκη οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν την παρουσίαση του χρονικού της επετείου από συμμαθητές τους με την καθοδήγηση και εμψύχωση της καθηγήτριάς τους φιλολόγου κας Μαρίας Μπιλάλη. Τα κείμενα που έγραψε η κα Μπιλάλη εμπλουτισμένα με ποιήματα και video ανέλυσαν με λεπτομέρεια πολύ παραστατικά  τα γεγονότα και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στην απειλή του φασισμού.
     Οι μαθητές και οι μαθήτριες με σοβαρότητα και ενθουσιασμό διάβασαν, απήγγειλαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους. Συμμετείχαν οι μαθητές από την Γ΄ Τάξη: Γουνάκη Σοφία, Ζαννή Ευτυχία, Καζάνης Παναγιώτης, Λουράκη Γεωργία, Μπολαράκη Μαρία, Ξηρουχάκη Άννα, Χαροκοπάκη Πηνελόπη, Χατζή Αριάδνη,  Ρεβελάκη Μαρία, Σάλλι Ειρήνη, Από την Β΄ τάξη ο Πιπεράκης Χαράλαμπος. Από την Α΄ τάξη Χαιρετάκη Κατερίνα, Φραγκιαδάκης Μανώλης
     Στη συνέχεια η χορωδία μας εξέπληξε για άλλη μια φορά με την εμπλουτισμένη σύνθεσή της με τους μαθητές της Α΄ τάξης. Νέα χαμόγελα φώτισαν τη σκηνή της αίθουσας Λαμπράκη και ερμήνευσαν υπέροχα τα τραγούδια που επέλεξαν οι καθηγητές τους κ. Γιώργος Πογιατζής και κ Τίτος Σμυρνάκης. Για άλλη μια φορά τα φωνητικά του κ. Πογιατζή και η ενορχήστρωση των καθηγητών καταχειροκροτήθηκαν.
      Η ερμηνεία της μαθήτριας Ζαννή Ευτυχίας στο βιολί και η πρόοδός της στο όργανο αυτό είναι συγκινητική και άξια συγχαρητηρίων. 


     Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην κεντρική Πλατεία του Βάμου και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο ηρώο. Παρευρέθη ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. ΛιματζάκηςΛεωνίδας και πλήθος κόσμου.
     Παρά τις άσκημες καιρικές συνθήκες και το ψιλόβροχο πλήθος μαθητών έδωσε το παρών και με σοβαρότητα τίμησε την επέτειο.