Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο


Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα "Δημ. Λαμπράκης" του Γυμνασίου Βάμου, ομιλία με τίτλο: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».
Την εκδήλωση διοργάνωσε το σωματείο «Επαγρύπνιση στο Διαδίκτυο» της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου με την συνεργασία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρευρέθηκαν εκ μέρους του Σωματείου η κ. Παρδαλάκη, εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης ο παπα Σπύρος εφημέριος Βάμου. Τον Δήμο Αποκορώνου που ήταν συνδιοργανωτής εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Βάμου κ. Μπενάκη Αργυρώ.
Οι ομιλητές: ο κ. Νάκος, Ψυχολόγος και  ο κ. Καρράς, αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος.  Στην ομιλία τους πλησίασαν τους μαθητές μιλώντας στην γλώσσα των εφήβων. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα περιπτώσεων που επιλαμβάνεται τη υπηρεσία τους και αναλύοντας αυτά, κατάφεραν να κρατήσουν την προσοχή των μαθητών αλληλεπιδρώντας μαζί τους σε υψηλό επίπεδο για δύο ώρες.
Σημεία που τόνισαν ιδιαίτερα ήταν η ενίσχυση και η συνεχής αλλαγή των προσωπικών μας κωδικών πρόσβασης σε πλατφόρμες, δεν απαντάμε και δεν συνομιλούμε με αγνώστους στο Διαδίκτυο, προσέχουμε τα προσωπικά δεδομένα, διαβάζουμε τους όρους χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισαν επίσης ότι το Διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο για την δική μας επικοινωνία και εξυπηρέτηση αλλά χρειαζόμαστε και τις πραγματικές προσωπικές  κοινωνικές μας επαφές.