Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Oι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου μας παρακολουθούν το πρόγραμμα του ΚΠΕ Βάμου


«Το νερό είναι Στοιχείο και Στοιχειό»

Την Τρίτη  22 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές της περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου μας από το Β1 και Β4 παρακολούθησαν πρόγραμμα του ΚΠΕ Βάμου  «Το νερό είναι Στοιχείο και Στοιχειό».

Οι καθηγητές του ΚΠΕ Βάμου κ. Μπάσιου, κ. Δεσποτίδου και η αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΚΠΕ αφού καλωσόρισαν τους μικρούς μαθητές, ξεκίνησαν με παιχνίδια γνωριμίας στην αυλή του σχολείου του Κεφαλά όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του περιβαλλοντικού κέντρου στον Κεφαλά.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση για τη σημασία του νερού στη φύση και στη ζωή του ανθρώπου. Οι μαθητές μας με ερωτήσεις συμμετείχαν και διαλεύκαναν πολλές απορίες τους για την ρύπανση του νερού και το πώς μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση του νερού. 



Στο διάλειμμα που ακολούθησε, οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ φιλοξένησαν τα παιδιά με ένα γενναιόδωρο κέρασμα, από το οποίο πήραν δυνάμεις για το παιχνίδι που ακολούθησε στην αυλή. Μέσα από «άσκηση και γυμναστική» και χωρισμένοι σε δύο ομάδες, οι μαθητές διασκέδασαν μεταφέροντας νερό  σε ποτήρια και ξεκαθάρισαν πως μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση.

 
Στη συνέχεια η Ομάδα επισκέφθηκε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Γεωργιούπολη όπου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο κ. Τσικουδάκη.
Επίσης επισκέφθηκαν το μικρό υγροβιότοπο της Γεωργιούπολης όπου με έκπληξη παρατήρησαν ότι πολλά είδη πουλιών έχουν την κατοικία τους εκεί. Με τη βοήθεια του εξοπλισμού των υπευθύνων (κιάλια) η ομάδα παρατήρησε για αρκετή ώρα όλα τα είδη των πουλιών που συμβιώνουν στον υγροβιότοπο και έμαθε για τη ζωή και τις συνήθειές τους. Άκουσαν τον ήχο του νερού να αναβλύζει και παρατήρησαν τα είδη φυτών και ένα ζευγάρι πολύ όμορφων κορμοράνων πάνω σε βράχο του υγροβιότοπου.

Ακολούθησε ένα θεατρικό παιχνίδι.
Στη συνέχεια αφού ευχαρίστησαν με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα τους καθηγητές του ΚΠΕ επέστρεψαν στο Βάμο.
Πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους καθηγητές του ΚΠΕ Βάμου γιατί μέσα από παιχνίδια εναλλασσόμενα με παρουσιάσεις, κράτησαν σε εγρήγορση τους μαθητές μας και κατόρθωσαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να τους περάσουν τόσο σημαντικές έννοιες  για το νερό και το περιβάλλον του υγροβιότοπου της περιοχής μας.