Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη των μαθητών του «Μουσικού εργαστηρίου» του Γυμνασίου Βάμου στο Δημοτικό Γηροκομείο Βάμου.


Οι μαθητές του «Μουσικού εργαστηρίου» του Γυμνασίου Βάμου την Τρίτη 19/12/17 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Νοιάζομαι και Δρω» 


Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον καθηγητή των Θρησκευτικών κ. Μαμάρα Ιωάννη και τους υπεύθυνους καθηγητές του «Μουσικού εργαστηρίου» του Γυμνασίου Βάμου κκ.Πογιατζή Γεώργιο και Σμυρνάκη Τίτο,  οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους του ιδρύματος με την οποία τους έδωσαν ιδιαίτερη χαρά.
Αφού έψαλαν τα Κρητικά κάλαντα  των Χριστουγέννων και  της Πρωτοχρονιάς,  χόρεψαν μαζί με κάποιους ηλικιωμένους, αλλά και νοσηλευτές του Γηροκομείου, κρητικούς χορούς με την συνοδεία των λυράρηδων του «Μουσικού Εργαστηρίου».

Στη συνέχεια οι μαθητές ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στους ηλικιωμένους με χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις περισσότερες εκ των οποίων κατασκεύασαν οι ίδιοι στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών.


Οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι ένιωσαν ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά  με την παρουσία των μαθητών «πήραμε λίγο απ’ τα νιάτα σας» όπως έλεγαν, δίνοντας στους μαθητές μια σειρά από ευχές για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειες τους. Οι μαθητές ανταπέδωσαν ευχές και κέρασαν μελομακάρονα στους ηλικιωμένους αλλά και στους ανθρώπους του ιδρύματος που τους φροντίζουν.


Μια ομάδα μαθητών είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το γραφείο του προέδρου του ιδρύματος κ Κουκλάκη αλλά και το τμήμα εργονομίας του γηροκομείου και  να πάρουν μια μικρή συνέντευξη για το περιοδικό του σχολείου. Τόσο ο πρόεδρος όσο και η υπεύθυνη του τμήματος εργονομίας απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων των παιδιών σχετικά με την προσφορά αλλά και τις ανάγκες του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων. 


Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι μια ομάδα μαθητών είχε τη χαρά να επισκεφτεί στο δωμάτιο της, την κ. Ασπασία Παπαδάκη, φιλοξενούμενη του ιδρύματος. Είναι  η πρώτη γυναίκα βιολατόρισα και λυράρισσα της Κρήτης, ένα άτομο πολυτάλαντο, μια επαναστάτρια για την εποχή της, που έκανε την αγάπη της για τη μουσική επάγγελμα αψηφώντας όλους εκείνους  που ήθελαν τις γυναίκες να μην έχουν τέτοιες δραστηριότητες.
Τέλος οι μαθητές αφού ευχήθηκαν Καλή Χρονιά σε όλους, απόλαυσαν το κέρασμα του ιδρύματος και αποχώρησαν με συναισθήματα χαράς αλλά και προβληματισμού. Ένιωσαν χαρά για ότι μπόρεσαν να προσφέρουν στους ηλικιωμένους αλλά και προβληματίστηκαν  γιατί κατάλαβαν πως τις γιορτινές μέρες που έρχονται κάποιοι άνθρωποι είναι μακριά από τις οικογένειες τους και γενικά τους δικούς τους ανθρώπους.


Στο κανάλι του Μουσικού Εργαστηρίου Γυμνασίου Βάμου στο Youtube μπορείτε να δείτε την δράση των παιδιών:

Το Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων