Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Επίσκεψη της Β΄τάξης Γυμνασίου Βάμου στη Βουλή των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων στη Βουλή οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας επισκέφθηκαν την Αθήνα  από την Δευτέρα 24/4/2017 έως 27/4/2017.
Αναχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 24/4/2017 με πλοίο της ΑΝΕΚ και το πρωί της Τρίτης 25/4/2017 αποβιβάστηκαν στον Πειραιά.

H πρώτη δραστηριότητα ήταν η επίσκεψη στο Αττικό ζωολογικό πάρκο στα Σπάτα. Με την συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού περιηγήθηκαν στους διαδρόμους του πάρκου και έμαθαν για τις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειες όλων των ζώων που φιλοξενούνται στο πάρκο. Πολλά από αυτά ήταν άγνωστα στα παιδιά. Τους μαθητές εξέπληξε η επίδειξη των θαλάσσιων θηλαστικών. Τα δελφίνια τους εντυπωσίασαν  με την εξυπνάδα και τις δεξιότητες τους.








 Ακολούθησε η επίσκεψη στη Βουλή με μία εντυπωσιακή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιστορίας της Βουλής από φοιτήτρια της Παντείου της σχολής Διεθνών σχέσεων η οποία ήταν πολύ φιλική με τους μαθητές. Επισκέφθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  έκθεση με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια. Η επίσκεψη έκλεισε με την ξενάγηση στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.













Ακολούθως οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τους Ευζώνους της Προεδρικής φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.





Η επόμενη ξεκίνησε με ξενάγηση στον βράχο της Ακρόπολης από ξεναγό. Θαύμασαν τη συμμετρία του Παρθενώνα την ομορφιά των Καρυάτιδων, τη μεγαλοπρέπεια των Προπυλαίων, αναλογίστηκαν τις γιορτές των Παναθηναίων και είχαν μία περιήγηση στην Πλάκα την παλιά πόλη των Αθηνών.




Αμέσως μετά οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και να περιηγηθούν  στο εντυπωσιακό πάρκο του.





Στη συνέχεια παρακολούθησαν προβολή στο Ίδρυμα Ευγενίδου με τίτλο «Στο μονοπάτι των άστρων».