Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Σχολικός περίπατος Φεβρουαρίου του Γυμνασίου Βάμου



     Την Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο εκπαιδευτικός σχολικός περίπατος του Γυμνασίου Βάμου για τον μήνα Φεβρουάριο σε τρεις προορισμούς: 
       Οι Μαθητές  της Α΄ τάξης και 2 τμημάτων της Β΄ τάξης ξεναγήθηκαν σε επιλεγμένους προορισμούς της παλαιάς πόλης των Χανίων. Την ξενάγηση επιμελήθηκαν και πραγματοποίησαν οι καθηγήτριες του Γυμνασίου μας κ. Νικολουδάκη Νίκη και Παπαγρηγόρη  Κατερίνα, φιλόλογοι, οι οποίες με  ευαισθησία και με υπομονή παρουσίασαν την ιστορία και την αρχιτεκτονική του  ναού Αγίου Νικολάου Αγίου Ρόκου στην πλατεία της Σπλάντζιας, των Ενετικών Νεωρίων και του Κ.Α.Μ., του Προμαχώνα Αγίου Νικολάου, του Φάρου Χανίων, του Τζαμιού Κιουτσούκ Χασάν, της Τριμάρτυρης, της Ενετικής μονής Αγίου Φραγκίσκου,   στους μαθητές που παρακολούθησαν με  μεγάλη  προσοχή.
     Οι μαθητές 2 τμημάτων της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. στο Στύλο Αποκορώνου. Τους μαθητές καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης κ Μανώλης Αποστολάκης . Η κα Νικολαΐδη ξενάγησε την ομάδα στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης των προϊόντων  και  εξήγησε τον τρόπο εμφιάλωσης του νερού που προέρχεται από τα Λευκά Όρη. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την περιήγηση και την ξενάγηση και αποχώρησαν αφού δέχτηκαν με ενθουσιασμό δώρο της διοίκησης της ΕΤΑΝΑΠ.
    
   
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το θέατρο της Αρχαίας Απτέρας όπου ξεναγήθηκαν από συμμαθητές τους.  Στο πλαίσιο της Υιοθεσίας του Θεάτρου της Αρχαίας Απτέρας από το Γυμνάσιο Βάμου  οι εθελοντές  μαθητές Ακούς Σωκράτης, Ζαννή Ευτυχία, Πιπεράκης Χαράλαμπος και Χαροκοπάκη Πηνελόπη με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ Καλαϊτζάκη, ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στους χώρους της Αρχαίας Απτέρας με λεπτομέρεια που θα την ζήλευαν και επαγγελματίες ξεναγοί.
     Πολλά συγχαρητήρια στις  καθηγήτριες που οργάνωσαν τις ξεναγήσεις των μαθητών μας αλλά και στους εθελοντές μαθητές ξεναγούς.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε.