Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Συναυλία «Βάμος αλά Rock» - Προβολή ταινίας «Volta la Carta»



Συναυλία «Βάμος αλά Rock» - Προβολή ταινίας «Volta la Carta»
     Την Παρασκευή 24/6/2016 στην αυλή του Γυμνασίου Βάμου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές μας τη σχολική χρονιά 2015-16.
     Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βάμου «Ο Πρίνος» και του Τσιβαρά παρουσιάστηκε η συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Βάμου με τίτλο «Vamos αλά Rock».  Να σημειωθεί ότι είναι η Τρίτη κατά σειρά συναυλία των μαθητών και των υπεύθυνων καθηγητών που δουλεύουν και παρουσιάζουν μουσικά θέματα για 7η συνεχή χρονιά στο Γυμνάσιο Βάμου.
     Στην ίδια εκδήλωση έγινε η πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο “Volta la Carta” που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Κουφογιώργου Ανδρομάχη και Θεοδωρίδη Θεοδώρα με μαθητές του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Βάμου. Η ταινία πραγματευόταν το ιστορικό γεγονός της διάδοσης της πανούκλας και τις επιδράσεις του σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό κτλ. την εποχή του Μεσαίωνα στην Ευρώπη
     Στόχος ήταν η γνωριμία των μαθητών με την τέχνη και την τεχνική του κινηματογράφου, η οργάνωση μιας ερασιτεχνικής παραγωγής και η δημιουργία μιας αγγλόφωνης ταινίας.
      Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Λυμαντζάκης, η κα Καλαθάκη Μαρία , Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης στης οποίας την παιδαγωγική ευθύνη ανήκει το Γυμνάσιο Βάμου εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου.
     Το Σάββατο 25/6/2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προβολή της ταινίας “Volta la Carta” από το κινηματογραφικό εργαστήρι στο θέατρο Βλησίδη στα Χανιά στο  πλαίσιο της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας  σε συνεργασία με τη ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.