Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Οι ξεναγοί της Αρχαίας Απτέρας στην ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στις 6 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές του Γυμνασίου Βάμου σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Χανίων προχώρησαν στην Υιοθεσία του Αρχαίου θεάτρου της Απτέρας με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και του Σωματείου "Διάζωμα".
Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε η συμμετοχή μας στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα «Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων- Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα».
Σήμερα, 4 χρόνια μετά, οι μαθητές μας συνεχίζουν να ταξιδεύουν στον τόπο και στον χρόνο και να ξεναγούν στο Αρχαίο Θέατρο. Η ομάδα των ξεναγών μας αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και διδάσκονται τόσο από την συντονίστρια καθηγήτρια κ. Καλαϊτζάκη όσο και από συμμαθητές τους που τώρα συνεχίζουν ως μαθητές του Γενικού Λυκείου Βάμου.

Η ομάδα των μαθητών μας προσκλήθηκε να παρουσιάσει την συμμετοχή της στο παραπάνω πρόγραμμα, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στην  εκπομπή «Στο Κόκκινο» της ΝΕΑΣ Τηλεόρασης  με παρουσιάστρια την κ. Γωγώ Καλληδονάκη.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω link:







Mε την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη φιλόλογο κ.  Mαίρη Μπελογιάννη μέλος του Διαζώματος, εμπνεύστρια και συντονίστρια του προγράμματος  «Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων - Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» για την υποστήριξη στην τετραετή πορεία μας στο πρόγραμμα.

Να ευχαριστήσουμε την Υπεύθυνη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Αρετή Μαρματάκη για την στήριξή της στο σχολείο μας σε όλα τα επίπεδα.
Να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιάννη Γιαννακάκη Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χανίων, τον κ. Γιώργο Πογιατζή  μουσικό, τον κ. Τίτο Σμυρνάκη Φυσικό, την κ. Μαρία Μπιλάλη Φιλόλογο, τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων για την συνεργασία μας στην εκδήλωση υιοθεσίας.

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου της  Αρχαίας Απτέρας κ. Μαστραντωνάκη Γιώργο, κ. Κούκα Θανάση, κ. Φασουλή Ιωάννα και τον πρώην πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Απτέρας κ. Γιάννη Μιχελιουδάκη  για την υποστήριξη στους μαθητές μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα σχολεία που μας εμπιστεύθηκαν και παρακολούθησαν τις ξεναγήσεις των μαθητών μας και να δηλώσουμε παρόντες στις δράσεις για την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας.