Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη του Γυμνασίου Βάμου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων


Οι μαθητές του Α2 και της χορωδίας του Γυμνασίου μας, την Τρίτη 17  Δεκεμβρίου  2019, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από  την κ. Τζάθα Ζωή καθηγήτρια Μουσικής και την Διευθύντρια κ. Γκαγκαδέλη Αικατερίνη,  οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους.

Οι μαθητές της χορωδίας παρουσίασαν ένα μουσικό δρώμενο με κάλαντα και τραγούδια που είχαν προετοιμάσει με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Τζάθα  και χόρεψαν μαζί με τους ηλικιωμένους, κρητικούς χορούς, με την συνοδεία των λυράρηδων του Γυμνασίου μας Σπαθαράκη Νίκο από την Β΄ τάξη και Πετρουλάκη Αντώνη από την Α΄ τάξη.

Στη συνέχεια οι μαθητές ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στους φιλοξενούμενους  με χριστουγεννιάτικες κάρτες, που κατασκεύασαν οι ίδιοι στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Στρατουδάκη Αναστάσιου. Εκείνοι  με τη σειρά τους ευχαριστημένοι και με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους χειροκροτούσαν. 
«Πήραμε λίγο απ’ τα νιάτα σας, να ξαναέρθετε», έλεγαν, δίνοντας στους μαθητές  ευχές για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειες τους. Οι μαθητές ανταπέδωσαν τις ευχές.  

Τέλος οι μαθητές αφού ευχήθηκαν Καλή Χρονιά σε όλους, απόλαυσαν το Χριστουγεννιάτικο κέρασμα του ιδρύματος.








Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων κ. Σημαντηράκη Ιωάννη, την  υπεύθυνη του τμήματος εργονομίας κ. Μελίτα Δαγράκη και όλο το προσωπικό,  για την εγκάρδια υποδοχή και την φιλοξενία  των μαθητών μας αλλά και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν στους φιλοξενούμενους. Ήταν μια εμπειρία που προσέφερε πολλά και γέμισε αγάπη την καρδιά των μαθητών μας. Αποχώρησαν με συναισθήματα χαράς αλλά και προβληματισμού. Ένιωσαν χαρά για ό,τι μπόρεσαν να προσφέρουν στους ηλικιωμένους αλλά και προβληματίστηκαν  γιατί κατάλαβαν πως τις γιορτινές μέρες που έρχονται κάποιοι άνθρωποι είναι μακριά από τις οικογένειες τους και γενικά τους δικούς τους ανθρώπους.