Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Kατασκευή του προγράμματος STEMPowering Youth στην πρώτη τριάδα Πανελλήνιου διαγωνισμού της Vodafone.


H oμάδα STEMPowering Youth του Γυμνασίου Βάμου στον δέυτερο κύκλο της δραστηριότητάς της την τρέχουσα σχολική χρονιά πραγμα-τοποίησε 7 (επτά)  πρωτότυπες κατασκευές με ηλεκτρονικά συστήματα Αrduino που λύνουν προβλήματα της καθημερινής ζωής. 

Μια από τις κατασκευές αυτές ομάδας δύο μαθητριών με την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ Σμυρνάκη Τίτου, κατετάγη στην πρώτη τριάδα Πανελλήνια στον διαγωνισμό που πραγματοποιεί η εταιρεία SciCo  με την υποστήριξη της Vodafone.

Την κατασκευή αυτή με τίτλο «Ταχυδρόμος SMS» πραγματοποίησαν οι μαθήτριες Βρώτσου Παναγιώτα και Χατζηαντωνίου Φαίη δουλεύοντας με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης επί τρεις μήνες μαθαίνοντας στην αρχή για την φιλοσοφία των Αrduino και τον προγραμματισμό τους και στη συνέχεια δουλεύοντας πάνω στην ιδέα του ταχυδρομικού κουτιού που στέλνει μηνύματα στο κινητό του κατόχου.


Συγχαρητήρια στην ομάδα του STEM του Γυμνασίου μας για την επιτυχία τους.
  
Θεωρούμε ότι μέσα από την ενασχόληση των μαθητών με την εκπαιδευτική ρομποτική και τον προγραμματισμό, τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία του αύριο και να πάρουν ιδέες για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν αργότερα.